Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-04@10:50:19 GMT

دیوارهای اطراف میدان ارگ کرمان فرو ریخت

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۹۳۲۴۴

حوادث رکنا: بخشی از دیوارهای اطراف میدان تاریخی ارگ کرمان فرو ریخت. فعالان میراث فرهنگی کرمان احتمال میدهند که گودبرداری های پروژه تجاری «سیتی سنتر ساروج پارس» عامل اصلی ریزش بخشی از یکی از مهمترین میدان های تاریخی کشور باشد. بافت تاریخی کرمان یکی از پنج بافت تاریخی اول کشور است.

به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، در این حادثه، چند دستگاه خودرو هم صدمه دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بخش از میدان در مجاورت پروژه ساروج پارس است. گودبرداری ها در پروژه ادامه دارد. این خطر وجود دارد که بخش های بیشتری از ضلع جنوبی میدان ریزش کند. مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کرمان اظهارنظر نهایی درباره علت ریزش این دیوار را به بعد از بررسی های اولیه موکول کردند. «محمود وفایی» مدیرکل میراث فرهنگی به «مهر» می گوید به زودی دلیل ریزش و میزان خسارت وارده به میدان تاریخی ارگ را اعلام می کند. این سوال هم مطرح می شود که آیا زلزله و پس زلزله ها عامل ریزش دیوار تاریخی هستند یا پروژ سیتی سنتر «ساروج پارس.» مجریان این پروژه پیش از این، بخشی از غرفه های میدان را برای ساخت و ساز تخریب کردند. فعالان میراث فرهنگی و رسانه ای کرمان تاثیر زلزله در ریزش این دیوار را رد می کنمد. آنها اعتقاد دارند که اگر زلزله موثر بود باید در بخش های دیگر دیوار هم خود را نشان می داد. فعالان میراث فرهنگی بیش از هرچیزی اعتقاد دارند که گودبرداری ها، پروژه سیتی سنتر «ساروچ پارس» باعث ریزش این دیوار شده است. ساخت و سازهایی که ثبت جهانی بازار Store تاریخی کرمان را هم در هاله ای از ابهام برد. «برانوش غفاری» فعال میراث فرهنگی می گوید:«برای اولین بار نیست که میدان ارگ کرمان فرو می ریزد.» او یکی از علل این فروریزی ها را گودبرداری ها می داند. میدان ارگ به گفته «محمد مهدی افضلی» روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی کرمان یکی از میدان های شاخص کشور است که بخش هایی از آن تا 400 سال قدمت دارد. افضلی هم درباره علل اصلی فرو ریزش دیوار میدان ارگ به جمع بندی نرسیده است. او می گوید:«پیمانکار در حال مرمت این بخش از میدان بوده است، همچنین پروژه ساروج نیز در حال اجرا است و از سوی دیگر زمین لرزه های مداوم در کرمان نیز وجود دارد که هر یک از این عوامل می توانند موجب بروز حادثه Incident باشند.» علی بهرامی ، نایب رییس شورای شهر کرمان در بازدید از محل ریزش در میدان ارگ از بررسی و ورود شورای شورای جدید آغاز شده بود و قطعا علل آن را بررسی و به آن ورود خواهیم کرد. او تاکید می کند اگر مقصر خسارات وارده به خودروی شهروندان ، شهرداری باشد، حتما پرداخت خواهد و شورا پیگیری ویژه خواهد کرد.
کارفرما سیتی سنتر «ساروچ پارس» شهرداری است پیمانکار آن هم قرارگاه خاتم. به گفته فعالان حوزه میراث فرهنگی پیش از این ریزش، غرفه های زیادی از میدان ارگ تخریب شد و با درهای آهنی از بخش های دیگر میدان ارگ جدا شد. یک فعال رسانه ای کرمان درگفتگو با خبرنگار ما تخریب بافت تاریخی کرمان را میراث شهردار سابق کرمان می داند که 5 سال پیش به عنوان مدیرکل میراث فرهنگی استان به ساختمان تاریخی این اداره کل آمد. او الان جای خود را به «محمود وفایی» داده اما زمانی که شهرداری را به مقصد اداره کل میراث فرهنگی ترک کرد، معاونش به جای او بر صندلی ریاست شهرداری تکیه زد. فعالان رسانه ای و میراث فرهنگی کرمان همکاری این دو را باعث تخریب بسیار زیاد کرمان دانستند. ساختمان اداره کل میراث فرهنگی کرمان یک ساختمان تاریخی است. شهردار سابق وقتی به میراث فرهنگی آمد، دستور داد تا حوض آب حیاط تاریخی را با سیمان پرکنند، چون اعتقاد داشت که این ساختمان کاربری اداری دارد و وجود یک حوض تاریخی پر آب مغایر با روح آن است.
پیش از ساختن این سیتی سنتر قرار بود که یک برج 80 طبقه ساخته شود. به گفته غفاری فعال میراث فرهنگی کرمان، پیمانکار هم یک عمانی بود اما ثبت جهانی بازار تاریخی کرمان را قول و قرارها را بهم زد. بعد از آن برای ساخت سیتی سنتر سمت یک گروه ایتالیایی رفتند. به گفته یکی از کارشناسان اداره کل میراث فرهنگی کرمان، ایتالیایی ها به محض دیدن بازار تاریخی کرمان، بازگشتند. آنها اعتقاد داشتند که سیتی سنتر انرژی بازار را می گیرد. از سوی دیگر فعالان میراث فرهنگی رفتار استانداری، شهرداری و میراث فرهنگی را متضاد می خوانند. آنها می گویند:«از یک سو پرونده ثبت جهانی بازار را پیش می کشند و از سوی دیگر اجازه ساخت ستی سنتر ساروج پارس را با تخریب بخشی از بازار میدهند.» هم اکنون دو سیتی سنتر به گفته فعالان میراث فرهنگی استان در حال تخریب کردن یکی از مهمترین بافت های تاریخی کشور است.
در نهایت مسئول روابط عمومی میراث فرهنگی استان کرمان از آوار برداری دیوار تاریخی خبر می دهد و می گوید:«به سمت مقاوم سازی و مرمت بنا پیش خواهیم رفت.» فعالان میراث فرهنگی هم می گویند با توجه به لودر مدرن سازی که به جان بافت تاریخی کرمان افتاده است این ریزش، آخرین فروریزش بافت تاریخی کرمان نیست. 

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۹۳۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز

ایسنا/البرز فرمانده یگان حفاظت میراث‌فرهنگی البرز از توقیف خودروی تخلیه زباله بر روی تپه تاریخی فرخ‌آباد و دستگیری دو نفر در این زمینه خبر داد.

به گزارش ایسنا، سرهنگ مهدی داور روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ با اعلام این خبر افزود: پیرو کسب خبر توسط یگان حفاظت میراث فرهنگی استان البرز مبنی بر تخلیه انبوه نخاله‌های ساختمانی بر روی عرصه و حریم تپه تاریخی فرخ آباد بلافاصله مأموران این یگان در محل حضور یافتند.

فرمانده یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی استان البرز ادامه داد: نیروی‌های یگان حفاظت ضمن اخذ دستور مقام قضایی و با مساعدت نیروهای خدوم فراجا در حوزه استحفاظی به توقیف خودرو و ابزار مورد استفاده در تخلیه نخاله‌ها در عرصه تپه تاریخی پرداختند.

او با بیان اینکه در این راستا دو نفر نیز دستگیر و به محاکم قضایی معرفی شدند، گفت: یگان حفاظت میراث‌ فرهنگی استان البرز به صورت شبانه روزی با شماره تلفن ۳۲۸۲۹۱۱۸ آماده دریافت گزارش‌های مردمی در خصوص هرگونه تعرض به آثار فرهنگی تاریخی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عمارت «شجاع‌السلطنه» بهار در دو قدمی تخریب
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • اماکن تاریخی کرمانشاه امروز تعطیل است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز